Veelgestelde vragen

Voor de shoot

Ik heb een fotosessie geboekt, en nu?


Wanneer je bij mij een fotosessie hebt geboekt neem ik altijd even contact met je op om de locatie af te stemmen. Wanneer je een buiten fotosessie hebt geboekt en deze zal plaats vinden in Breda, hebben we ongeveer een week voor de fotosessie nog even contact om de exacte locatie af te spreken. Een aantal dagen voor de fotosessie ga ik nog even op pad om de mooiste plekjes uit te zoeken. Dit doe ik omdat iedere dag anders is waardoor je altijd op iedere plek ander licht zal krijgen, dit is ook afhankelijk van het seizoen. Als je zelf een mooie locatie in gedachte hebt of totaal iets anders wil geef dit dan ook even aan zodat we naar de mogelijkheden kunnen kijken.
Ik wil een foto- of videosessie boeken. Hoe kan ik dit doen?


Je kunt een fotosessie boeken door naar de pagina 'reserveer nu' te gaan. Hier kun je een fotosessie selecteren en meteen een afspraak inplannen in mijn agenda. Hierna ontvang je een bevestiging in je e-mail.
Wat gebeurd er als er regen voorspeld wordt?


Wanneer er regen wordt voorspeld tijdens de geplande buiten fotosessie ben ik er altijd voor om de fotosessie te verplaatsen zodat we het allermooiste resultaat krijgen. Hier hebben we voorafgaand aan de fotosessie ( 1 - 2 dagen van te voren ) even contact over.
Wanneer kan ik het beste een buiten fotosessie inplannen?

Hoe laat zal de fotosessie plaats vinden?

Heb je kledingadvies voor de fotosessie?


Ja zeker! Zoals je hebt gezien is er een duidelijke stijl aanwezig in mijn foto's. Kleding is dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je het allermooiste resultaat krijgt. Natuurlijk is het nog belangrijker dat je jezelf fijn voelt in de kleding die je draagt.
Inspiratie kun je op doen op mijn Pinterest pagina: https://nl.pinterest.com/capribee/
Wanneer kan ik het beste een zwangerschapsfotosessie inplannen?


Tussen de 33-36 weken van je zwangerschap is je buik op haar volst en mooist voor een fotosessie.
Kan een buitenfotosessie ook binnen plaats vinden?


Tijdens een familiefotosessie vind ik het altijd erg belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Wanneer we de foto's buiten maken voelt het al meteen een stukje spontaner dan in mijn studio. Dit is de reden dat familie fotosessies nooit binnen plaats vinden.

Een zwangerschapsfotosessie doe ik zowel buiten als binnen. Dit kan bijvoorbeeld bij jullie thuis of in mijn studio maar ook op een andere binnenlocatie zoals een industrieel pand.
Hoe ver van te voren moet ik de fotosessie boeken?


Ik raad aan een fotosessie 3 maanden van te voren te boeken. De weekenden zijn altijd sneller volgeboekt dan door de weekse dagen.
Wanneer kan ik een fotosessie het beste boeken?


Familie & zwangerschap: het gehele jaar door.

Newborn & lifestyle: deze fotosessie kun je het beste inplannen op je uitgerekende datum. Deze datum is een indicatie zodat de fotosessie in mijn agenda gepland staat. Tegen de tijd dat jullie kindje er is hebben we even contact en plannen we de fotosessie definitief in.
Mijn kindje is ziek. Kan de fotosessie doorgaan?


Een fotosessie moet altijd een fijne ervaring zijn. Wanneer je kindje ziek is raad ik aan om mij een berichtje te sturen en de fotosessie te verplaatsen naar een andere datum.

In het geval van een cakesmash fotosessie zal de taart a € 25,00 bij afzegging minder dan 48 uur van te voren wel in rekening gebracht worden.
Maak je gebruik van 'filters'?


Iedere foto bewerk ik handmatig in Lightroom. Ik pas alle details en kleuren aan door middel van mijn zelfgemaakte Lightroom presets en ik zorg ervoor dat belangrijke details mooi uitkomen. Ik maak geen gebruik van filters die je kent van Instagram of andere fotobewerkings-apps. Filters vind ik persoonlijk een vreselijk woord omdat het klinkt alsof iedere foto in een klik bewerkt wordt, maar hier een hele hoop tijd en werk in zit.

Tijdens de shoot

Op welke locatie spreken we af?


Lichtinval en mooie standpunten zijn voor mij heel belangrijk. De lichtinval in de bossen verschilt van dag tot dag, iedere dag ben ik in het bos te vinden om mijn hoofd leeg te maken maar ook om te bekijken waar die dag de mooiste plekjes te vinden zijn. In de week voor de fotosessie hebben we nog even contact om een exacte locatie af te spreken.
Hoe lang duurt een fotosessie?


Familie, zwangerschaps en lifestyle fotosessies: +- 1 uur
Newborn & cakesmash fotosessies: +- 2 uur
Hoe awkward is een fotosessie?


Als je het mij vraagt: niet! Het laten maken van foto's is niemand zijn of haar hobby. Om deze reden zorg ik er altijd voor dat we de foto's op een spontane manier maken en je kindje(s) lekker hun gang kunnen gaan tijdens een fotosessie zonder te moeten poseren voor de camera. Natuurlijk geef ik wel wat aanwijzingen zodat we het allermooiste resultaat krijgen gezien het licht en mooie invalshoeken krijgen.
Hoe lang duurt een newborn fotosessie?


Een newborn fotosessie duurt meestal rond de 2 - 2,5 uur.
Wat als mijn kindje alleen maar huilt?


Een heel geruststellend antwoord: sinds ik dit werk doe is het nog nooit voorgekomen dat een kindje de gehele fotosessie huilt. Mocht dit in het ergste geval gebeuren dan maken we een afspraak om de fotosessie nog eens opnieuw te doen.
Hoe oud is mijn kindje tijdens de newborn fotosessie?


Tussen de 3 en 21 dagen is een ideale tijd voor een newborn fotosessie.
Mag ik verschillende kleertjes en haarbandjes meenemen?


Ja, heel graag! Hoe persoonlijker de fotosessie, hoe leuker!
Kun je ook aan huis komen voor een newborn shoot?


Door de tijd heen heb ik geleerd dat newborn fotosessies in de studio het allerfijnste zijn. Dit komt doordat ik ervoor kan zorgen dat de temperatuur perfect is, alle spullen vooraf klaar staan en ik alle dekens en benodigdheden bij de hand heb.

Het is tegen meerprijs van €100,00 (en reiskosten a €0,35 per km buiten Breda) ook mogelijk om aan huis te komen. In dit geval zorg ik ervoor dat ik verschillende dekens, mandjes, ondergronden en andere benodigdheden meeneem.

Na de shoot

Hoe kan ik de betaling voldoen?


Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden:

1. Na de fotosessie ontvang je van mij een factuur met een betaalverzoek. Zodra de factuur binnen is ontvang je van mij de foto's binnen, in de meeste gevallen, 48 uur.

2. Na de fotosessie op locatie kun je het bedrag contant afrekenen, graag wel gepast.

In het geval van een bruiloft of geboortefotografie vraag ik een aanbetaling van 30% van het totaalbedrag.
Wanneer ontvang ik de foto's?


Hoe snel je de foto's na de fotosessie ontvangt is afhankelijk van het pakket en de fotosessie die je hebt gekozen. In de meeste gevallen ontvang je de foto's binnen 2 - 3 dagen na de fotosessie.
Wat doe je in de nabewerking met de foto's?


Na de fotosessie ga ik aan de slag met het nabewerken van de foto's. Iedere foto bewerk ik handmatig in Lightroom. Ik pas de kleuren aan door middel van mijn zelfgemaakte Lightroom preset en ik zorg ervoor dat belangrijke details mooi uitkomen.
Hoeveel foto's ontvang ik?


Je ontvangt altijd alle mooie foto's, dit kan in sommige gevallen op lopen tot 90 foto's. Het exacte aantal verschilt altijd per fotosessie. Bij de speciale mini shoots (bijvoorbeeld kerst mini shoots) kun je een pakket kiezen met een aantal foto's.
Kan ik pinnen na de fotosessie?


Nee, helaas kun je bij mij niet pinnen. Je kunt contant betalen na de fotosessie of ik stuur je een factuur met een direct betaalverzoek via e-mail.
Hoe worden de foto's aangeleverd?


De foto's lever ik aan via e-mail. Je ontvangt van mij een download link naar een online map. Hier kun je de foto's downloaden in hoge kwaliteit en op web formaat.
Hoe lang heb ik de tijd om de foto's downloaden na aanlevering?


De foto's blijven een week online staan om te downloaden. De foto's van een geboortereportage of bruiloft blijven een maand online staan.
Gebruik je de foto's van mijn fotosessie in je portfolio?


De foto's waar ik trots op ben gebruik ik heel graag in mijn portfolio om mijn werk aan nieuwe klanten te laten zien. Mocht je dit liever niet willen geef dit gerust aan voor de fotosessie of wanneer ik deze op de website of Instagram pagina geplaatst heb.

Cadeaubon

Kan ik een fotosessie cadeau doen?


Dat kan zeker! Ik heb een speciaal gemaakte cadeaubox in mijn eigen herkenbare stijl welke je voor €5,- kunt bestellen. Je kunt een fotosessie cadeau doen of een bedrag. Stuur mij een berichtje met hierin welke fotosessie of welk bedrag je cadeau zou willen doen, hierna ontvang van mij een factuur. Zodra de betaling is voldaan ga ik de cadeaubon in orde maken en kun je na 1 werkdag bij mij in de studio afhalen. De cadeaubon kan ook verstuurd worden via PostNL.
Hoe lang blijft de cadeaubon geldig?


De cadeaubon is tot 1 jaar na uitgifte geldig.
Ik heb een cadeaubon gekregen! En nu?


Via het kopje 'reserveer nu' op de website kun je een fotosessie boeken. In de omschrijving kun je mij vertellen van wie je de cadeaubon hebt ontvangen en welk nummer er op de achterkant van de bon staat vermeld zodat ik dit in mijn administratie terug kan vinden.