OVER MIJ

Mijn naam is Melissa Scharroo en ik ben 25 jaar. Mijn hele leven ben ik al in de weer met het vastleggen van momenten. Of dit nu een prachtig landschap is, of een vriend of vriendin die een mooi portret van zichzelf wil hebben. In begin 2017 ben ik naast mijn bedrijf Capribee een tweede onderneming gestart: Capribee Family, gericht op het vastleggen familiemomenten op film en fotografie.

Arienne_en_Melissa_cakesmash_by_Melissa_

Zo lang ik mijzelf kan herinneren ben ik bezig met het maken van beelden. Als klein meisje nam ik naar iedere gelegenheid mijn wegwerpcameraatje mee. Toen ik 11 jaar was belandde ik plotseling in een rolstoel en begon ik het fotograferen en filmen langzaamaan te zien als een uitlaadklep. Wonder boven wonder is het mij na bijna 7 zware jaren gelukt om weer op de been te komen. Sinds die tijd heb ik niet stilgezeten en in 2012 mijn eigen bedrijf Capribee opgericht. Capribee is gefocused op fotoshoots, clip shoots, het vastleggen van tours, shows, festivals en andere belangrijke momenten in het leven van bands en artiesten maar ook werk ik samen met grote bedrijven en events. In de periode van 2012 tot op heden heb ik hele mooie samenwerkingen mogen aangaan met zowel grote artiesten als opkomend talent. In begin 2017 ben ik naast Capribee gestart met een nieuwe uitdaging, Capribee Family. Een totaal andere kant van fotografie en film waar ik mijzelf helemaal in thuis voel en naar mijn eigen hand heb kunnen zetten. 

 

Bij een bedrijf hoort een naam. Dat is iets wat altijd door mijn hoofd schoot toen ik pas startte met mijn bedrijf onder mijn eigen naam. Het aller professioneelste was het naar mijn idee om een echte bedrijfsnaam te hebben. Als ik dat dan zou doen moest het wel bij mijzelf passen, vond ik. Met een pen en notitieboekje voor mijn neus schreef ik alles wat in me opkwam op, al streepte ik voornamelijk alles weer snel door. In een tijd als deze waarin iedereen zijn of haar kindje een naam geeft met een mooie betekenis begon ik mezelf af te vragen wat de betekenis van mijn naam zou zijn. Het duurde dan ook niet lang of ik schoof mijn notitieboek aan de kant en was aan het googelen geslagen; ‘’Betekenis naam Melissa’’.

De allereerste hit op Google bracht mij meteen bij het antwoord. ‘’Honingbij’’ stond er  ontdekte dat mijn naam honingbij betekent. Dat klinkt wel als iets waar ik iets mee kan.. Het staat dicht bij mezelf en klinkt nog eens lekker, zeker in het engels; ‘’bee’’. Toch een goede beslissing dus om te gaan voor iets dat dichtbij mij staat. Daar kwam het notitieblok weer: honingbij, bij, bijhoning, melbee, honey bee, bee. Daar kwam mijn geboortedatum (17.01.1995) kwam erbij… Mijn sterrenbeeld is een steenbok; capricorn, corncapri, steenbok, capri. Deze twee namen gecombineerd Capri (steenbok / capricorn) + Bee (honing bij / honey bee) = C A P R I B E E.

OVER CAPRIBEE